torsdag 12 juni 2008

Restaurang Trädgårns sommarinvigning

Första sommarinvigningen avklarad. Restaurang Trädgårns.

Första intrycket när jag anlände runt 21 var att några fått i sig aningens för mycket alkohol för att bara vara en onsdag. Det skvallrades också om att man inte heller hade något serveringstillstånd för uteserveringen ännu, och det gör ju inte saken bättre ifall det nu stämmer.

Det var en tapper skara som samlats. Några hippa. Några som egentligen inte hörde hemma där. Och några som knappt var myndiga. Men alla verkade ha det trevligt och det är ju så det skall vara. Daniel Björkman, delägare tillsammans med sin bror Hans Björkman, däremot verkade bara vara nervös.

Det märktes att barchefen Johan Holmberg, tidigare Wallers, varit med och styrt terrassen "Terazza" och dess upplägg. Rätt likt Wallers faktiskt. Man såg under kvällen att Johan och delägaren Daniel flera gånger hade till synes heta diskussioner, där Daniel såg upprörd ut och ruskade på huvudet flera gånger. Diskuterade de någon full och odräglig person, eller hade de verkligen inte något sprittillstånd?

Att klocka bartendern i sitt utförande av att göra en generellt enkel drink kunde man somna av. Äkta Wallers-stil. Och att fler än Johan Holmberg pratade skånska bakom baren var ett faktum. Har det något att göra med den extremt långa tiden att få sin drink klar kanske? Det rådde en viss ovana och osäkerhet på den övriga personalen. Ingenting var enkelt och några glada miner kunde man inte hitta.

Det som serverades var olika tilltugg, inga större konstigheter mot vad man brukar hitta på sommarinvigningar. Något man slängt ihop en kvart innan öppning. Innan lukten av alkohol tog över så kände man faktiskt lukten av målarfärg. En mycket fräsch lukt.

Sammanfattningsvis så var det en mycket trevlig sommarinvigning och jag skall med säkerhet ta mig tillbaka till Trädgårn i sommar för att se hur "Terazza" utvecklats med Johan Holmberg i spetsen.

3 kommentarer:

ABSOLUT-GOTLAND sa...

tur att du kom med barn och barnvagn då och drog ner feststämmningen lite;)

topsy sa...

Kul att du kom till Terrazza!
två "r" anmärkningsvärt...

Trodde inte att mina 2 år i en cocktailkällare i NY förvandlat min göteborska till skånska, men om så är fallet ber jag hela min hemstad om ursäkt...

Ting tar dock tid, å en bra produkt tar tid å skapa, hoppas dock att du får chansen å njuta av vårt liquid kitchen i sommar, jag njuter av att vara här på Gotland och jobba med Johan här i Sverige!

//
topsy

Partyanimal sa...

Asså topsy, visste inte att du hade arbetat 2 år i en cocktailkällare i NY?!

Hoppas att du serverar drinkarna snabbare än i Götet!